Långpannepizza

Källa: Vår kokbok och mamma Gun

4 hungriga personer kan sätta i sig en långpanna, men den kan säkert räcka till
6 personer om man är liten i maten :)

Deg:
25 g jäst
2,5 dl vatten
2 msk olja
1/2 tsk salt
6-7 dl vetemjöl

Fyllning:
1 burk champinjoner (skivade)
1 burk krossade tomater
1/2 falukorvring
1 paket bacon
grovmalen svartpeppar
riven ost

Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till 37 grader (fingervarmt). Rör ut
jästen med vattnet. Tillsätt olja, salt och mjöl och arbeta ihop till en deg.
Knåda den smidig på bakbord. Degen kan också göras i matberedare. Jäs degen
övertäckt i 1/2-1 timme.

Sätt ugnen på 250 grader.

Hacka falukorven i fina tärningar och bacon i bitar. Fräs falukorv och bacon
i stor stekpanna eller stekgryta, häll i champinjonerna och krydda rikligt
med svartpeppar. Smaka av och krydda tills fyllningen har lite stuns.

Efter jäsning, baka ut degen i långpanna. Det går enklare om man inte oljar in
pannan men å andra sidan bränner det gärna fast. Tänk på att baka upp degen
längs kanterna så att fyllningen inte rymmer.

Bred ut de krossade tomaterna på degen. Häll den frästa fyllningen ovanpå. Täck
med riven ost efter smak.

Grädda i 10-12 minuter i 250 grader.