Källa: Buffé 4/2003
4 personer
ca 600 g strömmingsfilé
1 dl rårörda lingon
1 msk worcestersås
1 tsk citronjuice
grahamsmjöl till panering
smör till stekning
salt
Örtsås:
1 dl blandade färska örter, t ex persilja, gräslök, dill och basilika
1-2 msk dijonsenap
2 dl crème fraiche
1/2-1 krm salt
600 g färskpotatis
16 gröna sparrisar
Blanda ihop lingon, worcestersås och citron. Lägg ihop strömmingsfiléerna två
och två till flundror med en klick av fyllningen emellan. Doppa flundrorna i
grahamsmjöl. Salta.
Hacka örterna grovt. Rör ihop örtsåsen och låt den stå och ta smak en stund
före serveringen. Smaka av med salt.
Koka potatis och sparris. Stek flundrorna i ca 3 min per sida. Servera genast.