Källa: Konsum reklamtidning
4 portioner
500 g nötbog i bitar
1 msk smör
2 lökar
salt och svartpeppar
2 dl köttbuljong
1 pkt saffran
2 dl grädde
1-2 msk maizena (eller mjöl)
1/2 krm cayennepeppar
3 st bananer
Värm stekpannan med smör. Bryn köttbitarna. Häll över köttet i en gryta. Skala,
skiva och bryn löken, som sedan läggs tillsammans med köttet. Krydda med salt
och peppar, häll över buljongen. Låt koka på svag värme i ca 30-35 minuter.
Häll i grädden, det stötta saffranet och maizena (om du istället använder mjöl,
gegga ut det med en skvätt grädde innan du blandar ned det i grytan för att
minska risken för klumpar). Krydda med cayennepeppar. Koka i ytterligare ca 15
minuter. Till sist skivas bananerna och blandas i så det blir varmt.
Servera med ris, pasta eller kokt potatis och en grönsallad.