Källa: Matglädje, Konsumreklam mars 2003
4-6 personer
2 liter vatten
0,7 kg potatis
4 grönsaksbuljongtärningar
3 morötter
1 liten bit selleri
2 små eller 1 stor lök
1 stor purjolök
3/4 tsk mejram
3 vitlöksklyftor
Salt & peppar
2 dl creme fraiche
3 skivor tärnat rågbröd
Hackad persilja
Lägg buljongtärningarna i vattnet och låt det koka upp. Skala och rensa
grönsaker och potatis samt skär detta i tärningar. lägg det tillsammans med
hackad persilja i buljongen. Koka i ca 15 minuter. Krydda. Rör samman creme
fraiche, mejram och pressad vitlök. Rör ner detta i soppan. Se till att det
hela blir varmt utan att det får koka.
Stek brödtärningarna i lite smör så att de blir bruna och krispiga, de serveras
i en skål vid sidan av soppan. Ett gott grovt bröd med en aning riven pepparrot
på smakar utmärkt till denna soppa.