Källa: Konsum
4 personer
1kg högrev
salt och peppar
1 krm timjan
50g bacon
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
250g skivade champinjoner
2msk smör
1msk tomatpuré
2,5dl köttbuljong (vatten och 1 buljongtärning funkar)
2,5dl rött matlagningsvin
1tsk dragon
1,5dl gräddfil
2msk mjöl
Börja med att krydda köttet med salt, peppar och timjan.
Tärna baconet samt hacka lök och vitlök fint.
Bryn köttet runt om i smör i en stekgryta. Ta upp steken när den
fått fin färg.
Lägg i baconet och löken, fräs tills det hela blivit brunt.
Tillsätt tomatpurén och mjölet. Rör om och späd med vinet och
buljongen. Smaka av och krydda på vid behov (det behövs oftast lite
mer salt).
Lägg tillbaka köttet och låt det hela steka i cirka 75 minuter. Kom
ihåg att sätta på potatisen cirka en halvtimme innan steken är
klar.
Tillsätt champinjoner och dragon. Låt koka i ytterligare 5 minuter.
Tag upp steken ur grytan, slå i gräddfilen och smaka av med salt.
Servera med potatis och lite inlagd gurka samt en sallad.