Källa: Ica lagar mat
6 portioner
500 g mager kassler i tärningar
350 g bandspaghetti (eller annan pasta man tycker om)
1 strimlad purjolök
3 finhackade klyftor vitlök (kan uteslutas)
1 finhackad röd paprika
2 tsk flytande margarin eller olja
1 1/2 tsk dragon
2 dl frysta gröna ärtor
1 msk tomatpuré
1 dl matlagningsgrädde
2 dl mjölk
salt och peppar efter smak
Ostsås:
2 dl riven ost
1 dl matlagningsgrädde
1 dl mjölk
Koka pastan efter anvisningarna på paketet. Häll av vattnet. Smörj en ugnssäker
form med en tsk olja eller margarin. Häll i pastan. Fräs purjolök, vitlök,
paprika och kassler i resten av oljan eller margarinet i ca 10 min. Lägg sedan
i ärtor, dragon, tomatpuré, mjölk och grädde. Låt småkoka ytterligare 3-4 min.
Krydda och häll röran över pastan. Blanda ost, grädde och mjölk och häll över.
Gratinera i ugn 225 grader i ca 20 min. Servera med en sallad.