Källa: Buffé 10/2004
För 4 personer
1 stor gul lök
1 msk olja
3-4 msk tandooripasta (burk)
1,5 dl ketchup
1-2 msk koncentrerad kycklingfond alt. 1 kycklingbuljongtärning
1,5 dl vatten (2dl om buljongtärning)
2 burkar bönor à 400g, t.ex. borlotti, kidney beans, vita naturella
eller kikärter. Om vita bönor med tomatsås, uteslut ketchupen.
2-3 msk finhackad persilja
500g falukorv
Sätt på potatisen om sådan skall serveras till.
Skala och grovhacka löken. Bryn den i en kastrull med oljan.
Rör i tandooripastan och fräs med löken i ytterligare någon minut.
Sänk värmen. Tillsätt ketchup, kycklingfond och vatten och låt småputtra
i ett par minuter.
Häll av och skölj bönorna väl i kallt vatten (bönor i tomatsås sköljes
inte ;). Blanda bönorna och persiljan med såsen. Koka upp och varmhåll
tills korven är stekt.
Smaka av med salt och peppar.
Skär falukorven i skivor, tärningar eller liknande. Stek i omgångar.
Servera med kokt potatis eller pitabröd och gärna en fräsch grönsallad.
Tips! Skär falukorvsskivorna i bitar och krydda med t.ex. spiskummin
eller zathar.