Torksfilé med morötter och vitt vin

Källa: http://susnet.se/recept/torskfile_moroetter_vin_recept.html

4 portioner

400 g torskfilé
4 stora morötter
1 röd lök
margarin att steka i
1 tsk citronpeppar
2 tsk dragon
1 krm vitpeppar
1,5 dl vitt matlagningsvin
1,5 dl vatten
1-2 msk fisk- och vinfond
1 dl matlagningsgrädde
(ev. 2 stjälkar selleri)
1 krm salt

Tina torskfilén.

Sätt ugnen på 225 grader.

Skala och skiva morötterna. Skala och hacka löken. Fräs morötter
och rödlöken i margarin utan att de tar färg tills rödlöken
mjuknat.

Tillsätt citronpeppar, dragon, vitpeppar, (ev. selleri), vin,
vatten, grädde och fond och låt koka upp. Smaka av.

Lägg filéerna i en ugnssäker form. Strö över salt och häll sedan
över grönsakssåsen.

Gratinera mitt i ugnen i ca 25 minuter i 225°C.

Servera med kokt potatis, gärna pressad och kokt broccoli.