Källa: ICA
4 portioner
1 kg kycklingdelar, lår och ben, tinade
1 msk olja
1 tsk salt
1 krm peppar
1 vitlöksstånd (dvs. en hel vitlök)
500 g djupfrysta broccolibuketter
280 g pasta, t.ex. tagliatelle
2 dl lätt crème fraiche, gärna smaksatt med örter, max 15%
Sätt ugnen på 225 grader.
Lägg kycklingdelarna i en ugnssäker form. Pensla med olja och
strö över salt och peppar.
Skala och lägg på hela vitlöksklyftor.
Ställ in kycklingen mitt i ugnen.
Efter 10 minuter, lägg på broccolin.
Efter ytterligare cirka 15 minuter är det klart. Kontrollera att
kycklingen är genomstekt dvs. att köttsaften är klar utan rosa
inslag.
Koka pastan i rikligt med lättsaltat vatten enligt förpackningens
anvisning. Låt pastan rinna av och blanda med crème fraichen.
Servera kyckling, vitlök, broccoli och pasta med bröd samt
sallad.