Jag är ordentligt Wok-okunnig, men den här varianten på att wok:a saker och
få det riktigt gott tyckte jag om. Vitlöksgeggan är fånigt enkel och
vansinnigt god att ha till!
Detta räcker till 2-3 personer
~200g wokkött eller kyckling
Sweet/Thai Chilli Sauce (köp en stor billig flaska, funkar utmärkt!)
soja
1 påse frysta wokgrönsaker (500g) (jag föredrar finskurna)
1 liten burk (2dl) (lätt) Creme Fraiche
2 vitlöksklyftor
salt
grovmalen svartpeppar
(jasmin)ris
Sätt på riset, tänk på att det går mer ris än till "vanlig mat".
Gör sedan vitlöksgeggan, den blir nämligen bättre om den får stå en liten
stund. Pressa ner vitlöksklyftorna i creme fraichen och rör om.
Strimla köttet. Stek i smör (köttet får finare färg då) i stekpanna eller
wokpanna på ordentlig värme. Krydda med salt och svartpeppar. Smaka
av och krydda tills köttet får lite stuns.
Häll upp köttet i en ugnssäker form eller liknande och stek upp
wokkgrönsakerna. Tänk på att det går väldigt fort när grönsakerna väl
tinat.
Rör ned det stekta köttet i stekpannan och smaka av med soja och chilli
sauce efter behag.
Servera med ris, soja, chilli sauce och vitlöksgegga. Ta flera små
portioner så att du har chansen att hitta din egen favoritblandning :)