Buffé, januari 2008
4 port (dvs. 3 pers)
4 portioner (400g) fullkornspasta
1 burk tonfisk i olja (inte i vatten, den är inte lika god)
2 tomater
200g fetaost
1dl svarta oliver med kärnor, alt. cirka 0.5dl hackade urkärnade oliver.
1 kruka rucola, alt. 1 påse à 70g
1 liten röd lök
flingsalt
nymalen svartpeppar
Koka pastan.
Tärna under tiden tomaterna. Smula fetaosten. Skala och hacka löken. Ev. hacka oliverna.
Låt pastan rinna av och lägg tillbaka den i kastrullen. Häll av det mesta av oljan från tonfisken och smula ned tonfisken i kastrullen. Blanda i tomater, feta, oliver och lök.
Smaka av med flingsalt och nymalen svartpeppar.
Servera med riven rucola på toppen.
Kan varieras efter tycke och smak, t.ex. med kapris, finhackad salladslök, medelhavsmarinerad fetaost, soltorkade tomater, ajvar relish, ...