Källa: Buffé augusti 2008
För 4 personer
500g korv, t.ex. falukorv
4dl fullkornscouscous eller grov couscous
3,5dl vatten (till couscous:en)
500 g fryst grönsaksblandning, t.ex. wokgrönsaker
eventuellt en lök
250g körsbärstomater
2msk olivolja
0,5tsk salt
1krm svartpeppar
stark ajvar relish alternativt smaksatt creme fraiche t.ex. tomat och basilika
Koka upp vattnet, ev. krydda enligt förpackningens instruktioner. Blanda i couscousen. Låt stå i cirka 5 minuter.
Tillaga grönsakerna, om du använder wokgrönsaker som ska stekas så stek den med korven.
Om det är lite lök i wokgrönsakerna kan man med fördel skala och klyfta en lök och steka med.
Skär korven i bitar och bryn den lätt.
Fluffa upp couscousen och rör i olivolja, grönsaker och korv. Salta och peppra.
Servera med halverade tomater och stark ajvar relish (tips: det finns dyrare varianter som är mycket godare än de billigaste).