4 kycklingfiléer, ca 500 g (byt ut kycklingen mot ca 400 g quorn om du vill göra den vegetarisk, det blir lika gott!)
2 vitlöksklyftor
smör
1/2 tsk salt
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1/2 grönsaksbuljongtärning
1 tsk kinesisk soja
1 tsk sambal oelek
1 msk honung
1/2 citron - rivet skal och saft
1 burk kikärtor
1/2 dl hackad persilja
Bryn kycklingen och salta. Tillsätt hackad vitlök.
Blanda grädde, buljongtärning, soja, sambal oelek, honung och citronsaft i en gryta. Lägg i kycklingen och vitlöken. Låt koka under lock i 10 minuter.
Skölj kikärtorna. Rör ner kikärtor, citronskal och persilja i grytan och låt koka i ca 2 minuter till.
Servera med ris eller couscous och svarta oliver.